1. maaliskuuta 2014

Benediktiner Weissbier

  • Panimo: Ettal, Saksa
  • Tyyli: Hefeweizen
  • Numeroita: Alc 5,4%; 11,4 EBU; 21,8 EBC
  • Hankittu: Alko Ähtäri; 3,50€

    Alkon uutuuksia löytää joskus tiensä myös täkäläiseen Alkoon, mistä ainakin tämän Benediktinerin tie jatkuu (uuteen \o/) vehnäolutlasiini. Vuodenaikaan nähden vehnäolut on hieman erikoinen valinta uutuustuotteeksi, mutta eihän kesäkuu toisaalta olekaan kuin kahden kuukauden päässä. Eli kyllähän lämpimiin päiviin totuttelun voi jo aloittaakin vaikkapa vehniksellä :)



    Hieno, tiivis vaahto pysyy lasin reunojen sisäpuolella vaikka se kohoaakin itse lasin yläpuolelle. Olut itsessään on samean kultaista ja hieman vaatimattomasti banaanin ja hiivan tuoksuista. Suussakaan olut ei tee olemassaolostaan numeroa. Maku on hedelmäinen, ei niinkään banaaninen, sekä hiivainen, mutta onnettoman vaisu ja yksipuolinen. Taustalla on vielä häivähdys viljaa. Joko makuaistinin on tänään hieman turta, tai sitten benediktiiniläisestä ei vain irtoa enempää aistittavaa.

    Janojuoma-kategoriaanhan tämä menee. Raikas, hiilihappoinen ja kevyehkö suutuntuma tukee vielä kategorisointiani, eikä Benediktiner lokerossaan ole huono olut. Parempi kuitenkin jättää sinne kuuman päivän virkistykseksi ja nauttia vielä pari kuukautta niitä tukevampia oluita.


    Ettal Benediktiner Weissbier

    Tuoksu 6
    Ulkonäkö 4
    Maku 5
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 11
    Yhteensä 29

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti