11. maaliskuuta 2014

BrewDog Hardcore IPA

  • Panimo: BrewDog, Skotlanti
  • Tyyli: Double IPA
  • Numeroita: Alc 9,2%; 83 EBU, 44 EBC
  • Hankittu: Alko; 4,62€

    BrewDogin tuotteet tekevät ennätyksiä listoillani. Liberine Black Ale sai ensimmäisenä tuomaroimanani oluena yli 40 pistettä ja Hardcore IPA on nyt oleman vahvin juomani olut. Se on myös kallein olut, jonka olen kaupasta (K/S/A-market) ostanut. Kaikista ostamistani oluista olen kuitenkin maksanut eniten tuopillisesta Carlsbergiä yökerhossa. Kyseisen tapauksen hinta/laatusuhde meni jo negatiivisen puolelle.




    HooceeIPA on kauniin kuparinpunaista ja aavistuksen utuista olutta. Lasiin kaaduttuaan sen vaahto vetäytyy isokuplaiseksi vaahtorenkaaksi lasin reunoille. Jättää hieman pitsiäkin valuessaan. Raikkaassa tuoksussa on havuja, sitrusta, tropiikin hedelmää ja kevyesti makeaa mallastakin. Varsin houkutteleva kattaus, mutta enpä vähempää odottanutkaan.

    Makupuoli vastaa tuoksua, havuisuus on hyvin miellyttävän hallitsevassa asemassa hedelmien kanssa, sitrusta ei enää ole niin paljoa ja makea karamellisuus tasapainoittaa humalointia. Alkoholi ei maistu lainkaan, mutta tuntuu lämmittävyytenä. Numeroihin (taas kerran) takertuen totean, ettei suuren oloista katkeromäärää huomaa ja hardcore -nimitys edellyttäisi mielestäni vielä ankarampaa humalointia. Odotin kunnon humalapommia, mutta eihän tämä ollutkaan kuin erinomaisen tasapainoinen ja virheetön India Pale Ale. Tuplana.

    Jälkimaku on nautinnollisen hedelmäinen, makeahko ja pitkä. Kun kyseessä nyt on suhteellisen kallis olut, niin on erittäin positiivista, että yhdestä kulauksesta (ja siten pullosta) riittää pidemmäksi aikaa iloa. Suutuntuma on melkoisen täyteläinen ja "öljyinen". Hiilihappoja ei ole paljoa, eikä sen puoleen tarvitsekaan olla. Ihan tulee suru puseroon kun lasi on tyhjentynyt.. Tässä on käynyt nyt niin, että PanoKoira asettaa erinomaisten oluiden rajat pykälää korkeammalle siitä mihin olen tottunut. Tätä ostaisin varmasti useamminkin jos vain olisi paikallisen Alkon valikoimassa.




    BrewDog Hardcore IPA

    Tuoksu 8
    Ulkonäkö 3
    Maku 8
    Suutuntuma 4 
    Yleisvaikutelma 17 
    Yhteensä 40

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti