6. maaliskuuta 2014

Founders All Day IPA

  • Panimo: Founders, Michigan, USA
  • Tyyli: Session IPA
  • Numeroita: Alc 4,7%; 42 IBU
  • Hankittu: K-Citymarket Seinäjoki; 3,25€

    Tällä kertaa lasissa on Olutoppaan kuukauden olut 2/2014, Foundersin All Day IPA. Onpa myös tyylissään parhaaksi arvioitu olut (pistekeskiarvo 35) eli odotukset ovat suht korkealla. Katsotaanpa minkälaista maitokauppa-IPAa jenkeissä osataan tehdä.




    Hieman utuista persikanväristä India Pale Alea, joka ei kummemmin tuota vaahtoa edes ankarasti kaatamalla. Vaisuhko tuoksu on melko simppeli, kepeän tropiikin hedelmäinen. Vähän sitrusta ja sitten makeampaa hetelmää. Maku on saman hedelmäinen, sanoisin että mangoinen ja kirpeän sitruksinen. Mieleen tulee Pirkan (tms. halpamerkin) mangojäätee. Yllättävän samankaltainen edellisen Brewdogin Punk Pale Alen kanssa, samanlaista multaisuuttakin nimittäin löytyy myös tästä oluesta. Katkerohumalat ja hiilihapot pitävät kevyen suutuntuman kirpeän raikkaana ja jälkimausta puolestaan tulee mieleen sitruunajäätee. Tai no, ihan vain sitrus, joka jääkin hyväksi aikaa maistumaan ja vaatimaan uutta kulausta.

    Ei nyt mikään erityisen loistelias olut, mutta oikein hyvä janonsammuttaja. Ehkä latasin All Day IPAlle liiaksi odotuksia meriittien perusteella, sillä eihän tästä nyt mitään makuelämyksiä tai uusia aistimuksia löytynyt. Vaan eipä olut mitään erikoisempaa tarvitsekaan, tämä on hyvä paketti näin. Ei mikään pettymys, mutta eipä juuri huomattavaa paremmuuttakaan esimerkiksi edellämainittuun Punk Pale Aleen.


    Founders All Day IPA

    Tuoksu 6
    Ulkonäkö 3
    Maku 7
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 14
    Yhteensä 33


    Foundersiltahan on tulossa loppukuun tietämillä kaksi uutta olutta Alkoon, Founders Centennial IPA ja Founders Imperial Stout. Molemmat ovat keränneet ainakin Ratebeerissä (IPA & IS) erinomaisia arvioita, eli melkoisen varmasti menee hankintaan, jos vain jompaakumpaa eksyy saataville.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti