9. helmikuuta 2014

Ayinger Celebrator

Tätä olutta kohtaan asetin hieman ennakko-odotuksia, onhan se reitattu Ratebeerissä aivan oluiden kärkikastiin, sekä tyylinsä parhaaksi. Doppelbockia pidän yhtenä maukkaimmista saksalaistyyleistä, siis niistä joita olen tähän mennessä päässyt maistamaan, ja etenkin talvi-iltojen lämmittäjänä vähintään yhtä soveltuvana kuin muitakin tummia ja vahvoja oluita. Ayingerin panimon kahteen muuhun olueen ei ole tarvinnut pettyä aiemmin, eikä tämäkään pettymystä tuottanut.

Sain kuvien laatuongelman hoidettua, nyt
pitäisi näyttää siltä miltä kuuluukin 


Celebrator on hyvin tummaa, punaruskean sävyistä ja kirkasta olutta vähällä, mutta pysyvällä vaaleanruskealla vaahdolla. Tuoksu vastaa odotuksiin reilun karamellimaltaisella aromilla, jonka ohella on myös ruisleipää ja hiven paahteisuutta. Myös maku on makean maltainen, samalla leipäisyydellä jota tuoksussa oli havaittavissa. Loppua kohden enemmän paahteisuutta ja kuivaa hedelmää. Mukavan pitkä jälkimaku on yhtä lailla paahteinen ja makea, hyvin miellyttävä. Täyteläisyyttä olisi saattanut odottaa pykälää enemmän, mutta sopivan maltillisen hiilihappoisuuden ja lopun tuntuman perusteella kallistuin pisteytyksessä ylempään arvosanaan.

Ehdottomasti tasapainoisin doppelbock, jota olen maistanut ilman sitä tyypillistä alkoholin tuntua. Paahteisuus ja makeus kulkevat hienosti rinnakkain, hedelmällä ja leivällä höystettyinä. Taitaapa siirtyä jatkossakin Alkon hyllyltä koriin, etenkin ruoan kanssa tätä pitää päästä kokeilemaan.

Ayinger Celebrator

Tuoksu 7
Ulkonäkö 4
Maku 8
Suutuntuma 4
Yleisvaikutelma 16
Yhteensä 39

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti