9. helmikuuta 2014

Teerenpeli Mokkamatti

Toinen käsityöläisolut maisteltavana. Teerenpelin tuotteisiin en ole aiemmin tutustunut, ja hetken aikaa syytä pohdittuani arvioin vaikuttavaksi tekijäksi pulloetikettien desingin. Jostakin syystä se ei vain uppoa, vaikka vain sisällöllä pitäisikin olla väliä... Täytyy yrittää jatkossa olla ennakkoluulottomampi, ja ainakin tutustua edes muutamaan kyseisen panimon tuotteeseen. No, tutustutaan nyt ensin tähän kyseiseen tuotteeseen:



Mokkamatin vaahto jää lähes olemattomaksi, mutta silti kestäväksi ja jättääpä vielä sievää pitsiäkin lasin reunalle. Lähes 200 EBC-yksikön tummuisena olut on yksinkertaisesti mustaa, joskin kirkasta. Läpi ei kuitenkaan pääse yhtään valoa. Ensin Mokkamatista ei tahtonut löytyä muuta tuoksua ja makua, kuin paahteista mallasta, mutta aloitinkin nauttimisen jääkaappikylmänä. Hetken lämmettyään oluesta alkoi löytymään sitä kahvia, sekä jotakin makeata, ehkä suklaata. Maussa selvemmin kumpaakin. Itse asiassa paahteisuus ja makeus tuntui yllättävän hankalilta yksilöitäviltä, enkä sittenkään ole aivan varma kumpi tässä maistui päällimmäisenä. Pitkä jälkimaku puolestaan oli lähinnä paahteisen kahvinen. Alkoholia ei huomannut missään vaiheessa edes huoneenlämpöisenä, mikä on 7,0% oluelle kohtalaisen hyvä saavutus.

Kokonaisuutena Mokkamatti oli kyllä tasapainoinen ja kahvistouttina toimiva, vaikkakaan ei omaan makuuni aivan osuvin olut. Hintaluokassaan en etenkään ostaisi toista pulloa, mutta makumaailmasta pitävälle Mokkamatti oletettavasti maistuu hyvinkin.


Teerenpeli Mokkamatti:

Tuoksu 6
Ulkonäkö 4
Maku 6
Suutuntuma 4
Yleisvaikutelma 14
Yhteensä 34



PS. Pahoittelen kuvien kehnonpuoleista laatua. Ainoa 5Mp kännykkäkameraani parempi vaihtoehto on suht vanha Nikonin pokkari, jolla blogin otokset on otettu. Huomasinpa nyt vielä sen että Blogger taitaa heikentää kuvien laatua entisestään(?), ainakin tässä Mokkamatin portretissa värit eroavat kovalevylläni olevasta kuvasta selvästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti