5. helmikuuta 2014

Ensipuraisu

Kas niin...


Vain reilut puoli vuotta sitten taisin tuntea arviolta kymmenen olutmerkkiä, joista eräs suomalainen vaalea lager, Karjala myyntinimeltään, lieni parasta tuntemaani olutta. Joskus kavereiden kesken arvioitiin erikoisempia merkkejä, kuten Fostersia tai Sandelsia, milloin paremman makuiseksi, milloin hieman huonommaksi tai muuksi sillä välillä. Ainoan eron vertailuihin taisi kuitenkin tehdä lämpötila (välillä taskulämmin - pakastettu) ja tölkin desing. Mutta nämä "salkkulagerit" kun olivat allekirjoittaneen ainoa kosketus kyseisten mallasjuomien laajaan kirjoon, ei muunlaisesta osannutkaan tietää. Ja kun yleinen tuntemus oli ettei edes Se Fosters eronnut kummemmin halvemmasta Karjalasta, niin suottako sitten ostaa kalliimpaa.

Viime kesäkuun eräänä ilta(päivä?)nä kuitenkin satuin tutkimaan kaverini kanssa paikallisen K-kaupan oluthyllyn kirjavampaa puolta. Kuumina kesäpäivinä nautittiin useinkin kylmä olut mutta sinä kesäpäivänäpä, syystä tuntemattomasta, hyllystä noukittiinkin hienot vihreät pullot "erikoisolutta". Ei tuossa iltalialaisessa lagerissa huomattavaa eroa liennyt muihin lajityyppinsä edustajiin, mutta pelkästään hieno pullo sai sen tuntumaan.. hienommalta.

Tästä se taisi alkaa


Tuohon Peroniin kartoitan oleen hurahtamiseni alkupisteen. Ei innostus tietenkään tuosta vain leimahtanut, vaan alkoi kyteä ja kesän aikana kehittyä arviolta kerran viikossa testatun kalliimman, yleensä jonkinlaisen lagerin, muodossa. Talveen mennessä kuitenkin olin jo tutustunut vähintään yhteen yleisimpien oluttyyppien edustajaan. Olenpa kokeillut kahdesti kotioluen tekoakin mallasuutteista.


Nyt innostukseni olueeseen, mitä kait voisi pian kutsua harrastukseksi, on mennyt niin pitkälle että kirjoitan blogitekstiä aiheesta. Blogin ensisijainen tarkoitus on toimia itselleni eräänlaisena olutpäiväkirjana, josta saatan seurata ajatuksiani ja niiden mahdollista muuttumista ajan myötä, sekä kehitystä oluiden parissa. Mutta jos kenties sinä, lukija, hyödyt edes hieman tulevista teksteistäni, toteutuu blogin loppukin tarkoitus.


Maukkaita juomahetkiä
Toni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti