6. helmikuuta 2014

Saku Porter

Mitäpä ei vähätuloinen opiskelija arvostaisi, kuten alennuksia. Saku Porter ilmeisesti on joulun sesonkiolut ja nyt Alko oli merkinnyt loput pullot poistotuotteiksi, eikä 3,50€ hintaa puolen litran pullosta kyseisen liikeen hintatasolla käynyt vastustaminen. Vaikka porttereille tyypillinen paahteisuus joskus tuntuu omaan makuuni turhan paljolta, tämä balttiportteri oli yllättävän suunmukainen tuotos.





Beigeen taittuvaa, tiheää vaahtoa kehittyi reilusti kaatamalla juuri kahden sormenpaksuuden verran. Oluesta kuulti tumman punaista valoa läpi vasta kun tuoppia tutki liekkiä vasten. Tukkoinen nenä saattoi rajoittaa hajuja, mutta kyllä sieltä jotakin makeaa löytyi, karamelliä tai lakritsaa. Pehmeässä maussa puolestaan päällimmäisenä oli jotakin leipäistä, joululimppua sanoisin. Jälkimaussa taas vähän enemmän makeata. Vasta kun olut oli lämmennyt lähemmäs huoneenlämpöä hoksasin hivenen alkoholia, joskin sittenkin se pysyi hyvin tala-alalla. Hiilihappoja tuskin huomasi ensimmäisten kulausten jälkeen ja täyteläisyysasteikolla ollaan joko tasolla keskitäyteläinen+ tai melko täyteläinen. Oikein juotavaa.

Maultaan Saku Porter jäi hieman yksiulotteiseksi, mutta itselleni positiivisenä puolena ei-niin-paahteiseksi. Nestemäistä joululimppua, vaikka ei järisyttävän herkullista niin hyvää kuitenkin. Jos ei poistuisi Alkon valikoimasta, niin tätä saattaisi talvipäivän lämmittäjäksi ostaa toistekin.


Saku Porter:

Tuoksu 7
Ulkonäkö 4
Maku 7
Suutuntuma 4
Yleisvaikutelma 15
Yhteensä 37

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti