1. huhtikuuta 2014

A. Le Coq Porter

  • Panimo: A. Le Coq, Viro
  • Tyyli: Balttityylinen Portteri
  • Numeroita: Alc 6,5%; 16 EBU, 55 EBC
  • Hankittu: Alko Ähtäri; 3,48€


    Vielä on sopivan koleita iltoja nauttia tummempia oluita, vaikkapa porttereita. Olvi-konserniin kuuluvan A. Le Coqin panimon portteri ei ole pahan hintainen Alkon olueksi ja se päätyikin tällä kertaa arvioitavaksi.



    Kirkasta ja tumman ruskeata, valoa vasten punertavaa portteria vähällä valkoisella vaahdolla. Tekee kyllä kivasti pitsiä. Tuoksu on makea, kevyesti paahteinen ja tumman leipäinen. Lämmettyään myös hieman alkoholinen.

    Maku on karamellisen maltainen, hieman alkoholisuuttakin siinä seassa hyvällä tavalla, sekä tumman hedelmäinen ja kahvinen (erottuvimmillaan lyhyessä jälkimaussa), sekä vielä lääkeyrttisyyteenkin vivahtava. Paahteisuutta ei maun puolella enää ole lähes ollenkaan, vaikka sitä todella kaipaisi liikaa makeutta tasoittamaan. Enempi täyteläisyys ei myöskään olisi pahitteeksi, nyt suutuntuma jää keskitäyteläisen rajalle. A. Le Coq Porter on aika yksitoikkoisen makea, mutta hinta/laatu-suhteeltaan kelvollinen olut. Vaikka kyllähän niitä parempiakin porttereita samasta hintaluokasta löytyy.


    A. Le Coq Porter

    Tuoksu 6
    Ulkonäkö 4
    Maku 6
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 12
    Yhteensä 31

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti