9. huhtikuuta 2014

Bavaria 0,0 Wit

  • Panimo: Bavaria, Hollanti
  • Tyyli: Vähäalkoholinen venhäolut
  • Numeroita: Alc 0,0%
  • Hankittu: S-Market Ähtäri; 1,39€

    Ne pari alkoholitonta ja vähäalkoholista olutta, joita olen juonut, ovat yleensä maistuneet vain bulkkilagerilta, mutta siitäkin vielä vedellä jatkettuna. En ole uskonut hyvää alkoholitonta olutta olevan ikinä tehtykään, mutta tämä Bavarian vehnäolut on noussut ainakin olutblogeja selatessa esille juomakelpoisena tuotoksena. Ja kun kyseistä olutta sattumalta löytyi kaupasta, niin arvelin sen ansaitsevan mahdollisuuden. 



    Onnettomalta, mutta hyvin pitsiä jättävältä vaahdoltaan (jota kyllä muodostuu hyvin lasia pyörittämällä) 0,0 Wit ei vielä muistuta venhäolutta, mutta sen verta sameaa olut on että suodattamattomaksi sen uskoo. Tuoksu onkin venhäolutmaisempi; sitruksinen, hieman hiivainen ja viljainen, vaikkakin hieman vaisu. Ihan hyvältä vaikuttaa.

    Maku on Yllätys isolla Y:llä! Ilman parempaa tietoa meikäläiselle voisi maun puolesta uskotella lasissa olevan jotakin normaalivahvuista vehnistä. Raikasta ja hieman hapanta sitrusta, banaania ja kevyesti viljaisuutta yllättävän reilulla volyymilla. Ei sentään runsaaksi voi sanoa, mutta bulkkilagereita vahvemman makuista. Suutuntuma on ainoa merkki nollasta prosentista, sijoittuen jokseenkin vetisen ja kevyen välimaastoon. Ilman reiluja hiilihappoja vetisyys voisi häiritä enemmän, mutta tällainen liki vichymäinen tuntuma pelastaa ainakin osan. Bavaria 0,0 Wit on erittäin virkistävä tapaus ja todiste siitä, että ilman alkoholiakin voi olla hyvää.


    Bavaria 0,0 Wit

    Tuoksu 5
    Ulkonäkö 3
    Maku 6
    Suutuntuma 2
    Yleisvaikutelma 12
    Yhteensä 28

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti