6. maaliskuuta 2014

Bosteels Tripel Karmeliet

  • Panimo: Bosteels, Belgia
  • Tyyli: Tripel
  • Numeroita: Alc 8,6%; 11 EBU; 8,4 EBC
  • Hankittu: Alko Seinäjoki; 4,07€

    Tällä kertaa Olutoppaassa viime joulukuussa kuukauden olueksi äänestettyä belgitripeliä lasissa. Belgioluista olen juonut tähän mennessä vain Stella Artoista sekä Leffen Blondea ja Brunea, joista etenkin Brune on minulle maistunut. Bosteelsin Tripel eroaa oletettavastikin näistä muutamasta belgistä, toivottavasti myös edukseen. Tämän pullon etiketissä on päiväys 1/10/13, mutta ymmärtääkseni tällainen vahva belgiolut ei ole hirveän kranttu parasta ennen päiväyksestään.



    Pullosta karkasi lähes desi vaahtoa heti avatessa, mutta lasissa se laskettui äkkiä hyvin ohueksi kerrokseksi oluen päälle. Olut itse on sameaa ja oljenkeltaista. Tuoksussa hiivaisuutta ja banaania, aivan kuin vehnäoluessa! Tripel Karmelietissähän on käytetty kolmea eri viljalajiketta; ohraa, kauraa ja vehnää, joista vehnä tuottanee osaltaan näitä aromeja. Vehnäoluessahan myös/etenkin hiivan vaikutus on merkittävä, mutta tämän oluen hiivasta ei äkkiseltään löytynyt muuta tietoa, kuin että jotakin belgihiivaa se on. Tuoksussa on myös jonkinlaista mausteisuutta sekä vaniljaa.

    Mausteisuutta on myös maussa, kuin oluessa olisi käytetty pippuria. Varsinaisen hallitsevaa makua ei tahdo erottaa, sillä joukossa on myös ainakin sitruunaa, banaania, alkoholia ja viljaisuutta. Sitruuna ja pippuri (sitruunapippuri?) erottuvat kyllä selkeimmin, mutta eivät varsinaisen hallitsevasti niin että muita makuja tarvitsisi tarkemmin etsiä. Suutuntuma on hieman poltteleva ja lämmittävä, johtuneeko sitten alkoholista vai mausteisuudesta, mikä säilyy vielä jälkimaussakin. Omaan makuuni Bosteelsin Tripel Karmeliet on jo turhan mausteinen, eritoten jälkimaultaan, viimeistään pullollisen jälkeen tarvitsee vettä. Ei ole mitään janojuomaa tämä.


    Bosteels Tripel Karmeliet

    Tuoksu 8
    Ulkonäkö 3
    Maku 8
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 14
    Yhteensä 36

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti