18. maaliskuuta 2014

BrewDog 5 a.m. Saint

  • Panimo: BrewDog, Skotlanti
  • Tyyli: Amber Ale
  • Numeroita: Alc 5,0%; 30 EBU, 20 EBC
  • Hankittu: Alko Ähtäri; 3,42€

    Lisää BrewDogia, satuin juuri käymään Alkossa kun tätä oli tullut hyllyttettäväksi (lupaavaa kehitystä oluthyllyillä!) ja tokihan yksi pullo lähti mukaan. Amber Ale on minulle uusi tyyli mutta jo mielikuva meripihkan värisestä oluesta vaikuttaa houkuttelevalta, punainen on yleensäkin ehkä kaunein väri mitä olut saattaa säteillä. BrewDogin poikien (ja koiran) tuotokset kun ovat nyt tehneet hienon ensivaikutelman, odotan 5 a.m. Saintin alkavan rakentamaan edelleen kestävämpää vaikutelmaa. Onpa se ansainnut Olutoppaan kuukauden olut 10/2011 -tittelinkin.




    Ja punaistahan olut onkin, hyvin kaunis ja syvä väri, mutta hieman vaatimaton vaahto. Kestävä kylläkin. Tuoksussa on makeaa mallasta, tummaa hedelmää, greippimäistä sitrusta ja havuja. Suorastaan punainen aromi, olisiko vielä (meri)pihkaistakin säväystä joukossa. 5 a.m. Saintia jo haistelee mielikseen.

    Maku ei tarjoa enempää eikä vähempää, kuin mitä tuoksu antaa odottaa. Miellyttävän tasapainoinen karamellisen maltaan ja humaloiden kokonaisuus. Tasainen makuspektri käsittää niin makean maltaisuuden, kuin kirpeämmän sitruksisen humaloinninkin, jättäen näiden välille vielä havuisuutta/pihkaisuutta ja hedelmäisyyttä. Yksikään maku ei kuitenkaan korostu toisen yli ennen selkeämmin makeanpihkaista jälkimakua. Suutuntuma on reilun keskitäyteläinen ja pehmeä. 5 a.m. Saint on oikein herkullinen olut!


    BrewDog 5 a.m. Saint

    Tuoksu 7
    Ulkonäkö 4
    Maku 8
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 14
    Yhteensä 36

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti