15. helmikuuta 2014

Beck's

Abiristeilyltä tuliaisia! Kansanterveytemme suunnattoman huolestuttava tila kun on ollut tämän tästä tapetilla, ajattelin vastuuntuntoisena kansalaisena kantaa korteni kekoon (lue: rahani Viroon) sen paheellisen tilastoarvon, alkoholin kokonaiskulutuksen nimeltään, laskemiseksi. Eikä tämä oikeastaan kovin vaikeata ollut, säästinpä sivussa vielä muutaman eurorahankin kun ostin reilun kuukauden perjantaioluet lähikauppani sijasta Viron vesiltä ja näin vähensin suomalaisten alkoholin kulutusta. Eli ei vain päivän, vaan ainakin kuukauden hyvä työ tehtynä! Tuontialkoholin vaikutus suomalaisten alkoholinkulutukseenhan on lähinnä merkityksetön.

Valtiovarainministerin roolissa Urpilaisen vastuualueeseen luonnollisestikin kuuluu kansalaisten varallisuudesta huolehtiminen. Halvemman alkoholin hakemiseen Virosta ohjaaminen on jopa niin onnistunut idea, ettei sitä välttämättä uskoisi poliitikon ajatustyön tulokseksi.

Tosiasiassa olen lähinnä harmissani, kun en varallisuuteni rajoissa pysty tukemaan suomalaisten pienpanimoiden toimintaa enempää. Kyllähän suuret panimoyhtiöt (tässä tapauksessa AB InBev ja Carlsbergin omistama Sinebrychoff) käärivät voitot oluistaan, myytiin ne sitten SuPerAlkon, Viron laivojen tax-freen taikka lähimmän S-marketin kautta. Mutta kun Viroon valuvat verotulot voisivat mahdollisesti pysyä Suomessakin.. No, se politikkojen mollaamisesta, kokeillaan ennemmin mitä Saksan neljänneksi tunnetuimmalla oluella on tarjottavanaan.



Ulkonäöllisesti Beck's on aivan perussettiä, kirkasta, kullankeltaista nestettä pikkuisella vaahtohatulla. Ansioksi luettakoon odotettua parempi vaahto, joka ei katoa kokonaan ja jättääpä hiukan pitsiäkin. Ei tämä kuitenkaan ole mitenkään erikoisen houkuttelevan näköistä, mutta massalageriksi profiloituvalle oluelle mukava lisä. Tuoksu sitten onkin yksioikoisen maltainen ja vaisu. Luullakseni havaitsin kerran-kaksi jotakin raikkampaa humalaisen tapaista, mutta jos sitä olikin tuoksun seassa, niin äkkiäpä kuitenkin katosi hajupiiristä. Ehkä kielen päällä oluella olisi enemmän annettavaa?

Makuun liittyvä ensimmäinen huomio on, ettei Beck's oikeastaan maistu millekään. Vasta nielaistaessa aistit havaitsevat jotakin olueen liittyvää, kevyttä mallasta! Sama maltainen jälkimaku katoaakin sitten samassa ajassa kuin mitä oluella menee valua nielusta alas. Suutuntuma on enemmän keskitäyteläinen kuin vetinen, mutta jää kuitenkin kevyeksi. Erottava tekijä suomalaisiin salkkulagereihin tässä nyt on se, ettei joukosa ole edes virhemakuja. Kevyt aistimus maltaasta nielaistessa and that's it. Ilmeisestikin tätä olutta tehdään tavoitteena mahdollisimman helppo juotavuus. 

Beck's on oivallista olutta juotavaksi jos 
1) et satu pitämään tyypillisestä vaalean lagerin mausta mutta haluat juoda sitä
2) tavoitteena on juoda paljon olutta vähän ajan sisään 
3) vaihtoehtona on Beck'sin lisäksi vain myös virhemakuja sisältäviä, huonompia oluita
Toimii toki ihan vain janonsammuttajanakin, mutta kyseiseen virkaan löytyy myös vähemmänkin mauttomia vaihtoehtoja. Viron hinnoilla kuitenkin kelvollinen ostos.


Beck's 5,0%

Tuoksu 4
Ulkonäkö 2
Maku 4 
Suutuntuma 2
Yleisvaikutelma 9
Yhteensä 21

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti