27. helmikuuta 2014

Flying Dog UnderDog Atlantic Lager

  • Panimo: Flying Dog, Maryland, USA
  • Tyyli: Premium Lager
  • Numeroita: Alc 4,7%; 28 EBU
  • Hankittu: K-Supermarket Seinäjoki; 3,69€

    Mielessäni Premium Lager tarkoittaa vain kallista vaalea lageria mahdollisesti panimon halvempia tuotteita hienommalla desingilla. "Virallisesti" se on kuitenkin jotain vaalean lagerin ja pilsin väliin sijoittuvaa, mutta omien kokemusteni pohjalta sittenkin vain epämääräinen markkinointinimike, joka ei kerro itse oluesta juurikaan mitään. UnderDogilta odotan kuitenkin enemmän kuin tyylikästä etikettiä. Odotan sen tarjoavan jotakin, mitä tämä oluttyyli ei ole minulle vielä tarjonnut, kumoten ehkä mieleeni juurtuneen Premium Lagerin ja Premium salkkulagerin synonyymiteetin.



    Jo ulkonäkö kertoo ettei kyseessä ole mikään tavallinen vaalea lager, vaan paljon vakavemmin otettava tuotos, mikä onkin erittäin suotavaa tämän hintaluokan oluessa. UnderDog on sameaa, oranssihtavaa olutta liki mitättömällä, mutta kestävällä vaahdolla. Tuoksussa on montaa aromia, joita saa erotella tovin toisistaan. Joukossa on ainakin hedelmää (persikkaa), keksiä, makeaa mallasta (karamellia) ja ruohoisuutta. Vaikuttava tuoksu maitokauppalageriksi! Maku ei yllä aivan samalle tasolle, mutta mielellään tätä kielen päälläkin pyörittelee. Maltaisuus esiintyy voimakkaammin jääden kuitenkin yhä humaloinnin taakse ja hedelmäinen humala on hieman tunkkaisempaa. Katkeroita varsin vähän, makeahko aromihumalointi on selvästi enemmän esillä. Jälkimaku on lyhyt ja hedelmäinen, suutuntuma keskitäyteläinen.

    Kyllä tämä koira pesee kaikki aiemmat kurkkuani kostuttaneet Premium Lagerit kuusnolla. Itse asiassa UnderDog on hyvin pilsnermäinen olut, tiedä sitten mikä tätä loppuviimein erottaa varsinaisesta pilssistä... Kaikessaan kuitenkin hyvin maistuva lager, mutta hintansa takia uudelleenoston mahdollisuus taitaa jäädä vain vähäiseksi.


    Flying Dog UnderDog Atlantic Lager

    Tuoksu 7
    Ulkonäkö 3
    Maku 6
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 13
    Yhteensä 32

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti