25. helmikuuta 2014

Beer Hunter's Mufloni IPA

  • Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's, Pori, Suomi
  • Tyyli: Session IPA
  • Numeroita: Alc 4,5%
  • Hankittu: K-Citymarket Seinäjoki; 2,89 €

    Eilen pääsin käymään isoolla kirkolla (Seinäjoella) ja käytin hyväkseni tilaisuuden kerätä Keskon markettien ja Alkon olutvalikoimista jokusen pakko-maistaa-oluen ja muutaman muuten vain mielenkiintoisen pullon. Syntymäpäivälahjaa itselleni, enhän minä muuten ostaisi kerralla kuutta 0,33l olutpulloa kahdellakympillä ;) Vaikka samalla tekosyyllä taisin jo tilata neljä saman hintaluokan olutta Alkoonkin... Niin ja löysinpä vihdoinkin myös vehnäolutlasit kirpparilta, kaapista ei nyt vain löydy lasinmukaita olutta että pääsisi heti testailemaan.

    Häppi bördei!


    Harmikseni hoksasin Mufloni IPAn päiväyksen kolistelevan ensi kuulla täyteen ja vähäinen oluttuntemukseni tiesi sanoa ettei vahvasti humalapainotteisen oluen sopisi viipyä pullossa kovin kauaa. Yleensä tarkastan oluiden päiväyksen jo kaupassa, mutta nytpä pääsi lipsahtamaan. No, en anna tämän villilampaan vanheta ainakaan enempää, vaan paimennan sen näistä uusista tuttavuuksista ensimmäisenä tuoppiin.

    Taustalla olevalle litraiselle Maßkrugille on löytynyt edes jotain
    käyttöä. Juomiseen se nimittäin on varsin epäkäytännöllinen astia.


    Mufloni IPA on sumeata, kuparinväristä olutta ja sen seassa lilluu suurehkoja hiivakokkareita. Valkoista vaahtoa muodostuu reilusti, se jättää pitsiä ja peittää olutta koko juomatapahtuman ajan. Houkuttelevan näköistä! Tuoksu on humalainen; sitruunaa, ruohoa ja tropiikin hedelmäisyyttä, joista ruohoisuus hallitsee selvästi. Tuoksu olisi voinut olla raikkaampikin, mutta ei se sentään tunkkainenkaan ole. Maku sen sijaan on, humalointi ei ilmeisestikään ole säilynyt puolta vuotta heikentymättä. Päällimmäisenä maistuu katkeroinen ja kirpeä, mutta myös tunkkainen sitruuna. Sama ruohoisuus ja vähäisemmässä määrin hedelmäisyys ovat myös mukana. Tunkkainen, puraisevan humalainen jälkimaku viipyy varsin kauan. Jälkimausta tulee mieleen huono Keisari 66, joihin olen myös törmännyt turhan usein viime kuukausina. Toivotaan että Nokian Panimo saisi hoidettua ongelmansa ainakin ennen kesää. 

    Hieman kurjaahan selvästi iän latistamaa olutta on pisteyttää, mutta kun parasta ennen ei ole vielä mennyt umpeenkaan, niin ei se varsinaisesti väärin ole. Jospa joskus tulevaisuudessa pääsen maistamaan tuoreempaa erää, niin voin sitten arvioida oluen sellaisena kuin se parhaimmillaan on. 


    Beer Hunter's Mufloni IPA

    Tuoksu 6
    Ulkonäkö 4
    Maku 5
    Suutuntuma 3
    Yleisvaikutelma 10
    Yhteensä 28

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti